Bilde av Bente Pedersen
Bente Pedersen

Bente Pedersen avslutter nå sin serie Trollkvinne, der handlingen er fra her i Varanger. Siste punktum er satt, når hun nå besøker litteraturfestivalen i Kirkenes. Hun selv kaller det «Russersia». Trollkvinne ble lansert i 2014, og tar utgangspunkt i hekseprosessene/hekseforfølgelsen i Finnmark på 1600-tallet. Som en del av forberedelsen til Trollkvinne har hun lest all tilgjengelig litteratur om trolldomsprosessene, og sier selv det er et grunnarbeid nesten verdt en bachelorgrad. Serien ble på 14 bøker, og siste bok lanseres denne høsten. Men det kommer mer. Bente skriver på en ny serie, og har ryddet plass i kalenderen for å besøke Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Bente er god på å lage historier fra nord som skal kunne gjøre alle litt mer historisk interesserte, alltid med sterke kvinner i rollene.

Bente deltar på Litteratur i lunsjen på fredag. Senere blir det mer om sterke Finnmarkskvinner og Trollkvinne fra Varanger, når hun skal sette et slags punktum for Trollkvinne på Russesida på inngangen til mørketida.

 

Translate »