Bilde av Dmitrij Jermolajev
Dmitrij Jermolajev

Dmitrij Jermolajev er en forfatter fra Murmansk med bakgrunn og erfaring fra både Russland, Norge og Serbia. Født i 1969 i Russland, utdannet historiker (1992). I tillegg er han journalist, dikter, oversetter og medlem av en russisk forfatterforening (2001).

Fra 1993 jobbet han i Murmansk som TV- og radiojournalist. Han fikk tildelt litteratur- og kulturpriser som programleder for temaer relatert til det nordiske grenseområdet og grensefortellinger fra flere land.
Han kommer til Kirkenes med sine fortellinger skrevet de siste årene i bagasjen. Disse handler bl. a. om Sør-Varanger-folket som tidsvitner fra vårt spennende grenseområdet. De fleste av bøkene hans er utgitt i Murmansk. De er ganske ukjente i Norge, på tross av at dette gir oss et gjenkjennelige tidsbilde av Finnmarks folk, også i moderne tid.
I dag jobber Dmitrij Jermolajev med de russiske arkivene i Murmansk som gir han tilgang til flere sider av de nordiske problemstillingene. Disse er fortsatt lite kjente både i Russland, Norge og andre land. Å møte kompetente folk som Dmitrij Jermolajev er en glimrende anledning til å være oppdatert i grenseproblematikken som ivrig debatteres overalt i verden.

Translate »