Bilde av Sissel Horndal
Eivind Merok

Eivind Merok (f.1956) er fylkeslege i Finnmark. Han er fra Bergen, er Brann-supporter og har til og med spilt seks juniorfinaler for Brann. Merok studerte i Hamburg. Som nyutdannet fikk han jobb som turnuslege i Loppa, og flyttet rett fra en storby i Tyskland til en liten kystkommune i Finnmark. Etter ni måneder ble han tilbudt jobb som kommunelege i Hasvik. Merok takket ja, han trivdes i Finnmark, det var noe spesielt med både menneskene og naturen. Han ble i stillingen som kommunelege frem til han tiltrådte som fylkeslege, med unntak av sju år ved Universitetet i Tromsø. Til sammen har han over 30 års praksis fra distriktet.

Merok har vært med på å lage fire filmer. Hjemme i verden, som han laget sammen med den italienske filmskaperen Rossella Ragazzi, er oversatt til engelsk og russisk og er vist i over ti land. Sammen med sosiologen Olaug Lian skrev han boka Mellom nostalgi og avantgarde – distriktsmedisin i moderne tid (2005).

Sammen med førsteamanuensis i samisk litteratur Lill Tove Fredriksen og forfatteren Rauni Magga Lukkari skal Eivind Merok samtale om mentalitet: hva er forskjellene og likhetene mellom samisk, finsk og nordnorsk mentalitet, og hvilke myter om mentalitet finnes? Irene Larsen er samtaleleder.

Translate »