Bilde av Elisabeth Øvreberg
Elisabeth Øvreberg

Elisabeth Øvreberg er i Alta på DKS-turné. Hun besøker alle 10.klassinger med fantasyserien Blodets galskap. Finnlitt er så heldige å få et eget forfatterbesøk, Elisabeth opptrer på Deanu/Unjáragga girjebusse – Bokbussen Tana/Nesseby på Torget.

Elisabeth bor i Tromsø og har skrevet landets første fantasyserie fra Nord-Norge. Fantasyserien tar oss med tilbake til vikingtida her i nord. Hovedpersonen er kamptrellen, Eskil, som vinner friheten på én betingelse: Å dra til den nyoppdagede øya Gaptul utenfor Helgelandskysten. Men det er på ingen måte frihet Eskil møter der, snarere tvert imot. I fjellene på Gaptul bor nemlig et isolert og svært brutalt folk. De har utviklet seg helt annerledes enn oss vanlige mennesker, så Eskil, som alltid har blitt sett på som en livsfarlig kamptrell, blir plutselig et enkelt bytte. Det blir en kamp på liv og død, på en øy det er umulig å flykte fra.

Elisabeth inviterer til en opplevelsesrik reise inn i romanens univers, og hun forteller om hvordan den nordnorske vinteren og naturen inspirerte henne til historien, men også om hennes noe merkelige skrivevaner, samt veien til utgivelse.

Translate »