Bilde av Ferdigsnakka LIVE logo
Ferdigsnakka LIVE

Det hele startet som et sukk over høytopplesningen. Hvorfor er det slik at man kan gå på konsert og ha det gøy eller bli berørt, mens man ofte står igjen som et langt gjesp etter en litteraturkveld?

Det ville Ferdigsnakka gjøre noe med.

På Ferdigsnakka LIVE møtes ulike musikere og forfattere på scenen. Før konsertstart har de ofte møttes i kun en halvtime for lydsjekk. Nå skal de spille en konsert sammen. Bare at denne gangen er det ikke en vokalist som står fremst på scenen, men en forfatter. En forfatter med et band i ryggen.

De første gangene Ferdigsnakka LIVE ble arrangert, fylte konseptet klubblokaler i Oslo til randen. Så fullt var det faktisk, at mange måtte snu i døra. Og da Ferdigsnakka ble arrangert for tredje gang på Litteraturfestivalen i Lillehammer, skrev kritiker Arne Borge i Klassekampen:

«De neste månedene må det finnes tilgivelse for slippfester som stjeler alle disse triksene, og om Sandra Kolstad-aktige beats etter hvert blir en klisjé man kan gjøre narr av, bør man huske på hvor tørt det var her ute i ørkenen alle disse årene før vår generasjons ‘Howl’-øyeblikk.»

I 2015 fikk Ferdigsnakka Gullboken for «Årets Utgivelse» og Natt&Dags Oslopris for «Årets Live».

Ferdigsnakka LIVE åpner Finnltt 2018.

Translate »