Bilde av Fredrik Olsen
Fredrik Olsen

Fredrik William Olsen er låtskriver, gitarist og vokalist, både alene og i Bodø-bandet Kråkesølv. De har sammen gitt ut fem plater, i 2010 vant de Spellemannsprisen for Årets Popgruppe. Alle platene Fredrik har deltatt på har fått strålende kritikker. Det er særlig Fredrik Olsens egenskaper som låtskriver som trekkes fram. I et intervju med Ferdigsnakka sier han at «Tekst er veldig viktig både i Kråkesølv og i soloprosjektet mitt. Jeg er nok mer opptatt av tekst enn musikk, og leser mer enn jeg hører. Alt som gjør inntrykk inspirerer meg.»

Fredrik Olsen er godt kjent i Finnmark, og lagde i 2015 bestillingsverket Kjetterbålet til Varangerfestivalen, om hekse- og trolldomsprosessene i Finnmark på 15- og 1600-tallet. Ideen fikk han på Steilneset i Vardø.

Vi er stolte av å tilby Låtskriverkurs for ungdom med Fredrik Olsen fra Kråkesølv – et samarbeid med Sør-Varanger kulturskole og Basen. Det blir spennende å se hva som kommer ut av dette kurset. Resultat kan oppleves på Basen lørdag kl. 19.00

Lørdag kan vi også høre hvordan Fredrik Olsen jobber med tekster, sangtekster og musikk, om han syns det er forskjell på lyrikk og «lyrics», i en samtale om tekst og musikk.

Translate »