Bilde av Hild Haaheim
Hild Haaheim

Da koret hjemme i Fredrikstad skulle øve inn Nordnorsk julesalme klarte ikke Hild Haaheim å synge med. Minnene om familien i Varanger, med mormor Sigrid Olsen fra Kirkenes i spissen, kom tydelig fram, i en blanding av et slags eksistensielt lynnedslag og sentimentalitet. I 2016 kom boken Nordnorsk julesalme, en bok Hild Haaheim har skrevet basert på historien til sin egen familie i Finnmark, der familiehistorien er gitt en skjønnlitterær form. Hild Haaheim har skrevet om mennesker gjennom nødsår, krigsår og gjenreisingstid her i Sør-Varanger og Finnmark.

Hild Haaheim (f. 1955) er bosatt i Fredrikstad. Hun har tidligere utgitt diktsamlingen Opprydding på kryss og vers og vært medredaktør for boka Kvinner på kartet – en kulturhistorisk byvandring i Fredrikstad. Hild Haaheim arbeider ved Høgskolen i Østfold. Nordnorsk julesalme er hennes debut som romanforfatter.

Hild deltar i samtale med Ingeborg Arvola og Kaisa Maliniemi torsdag, der Kaisa leder oss gjennom en samtale om vår lokale og flerkulturelle mentalitet. Hild leser også i Litteratur i lunsjen.

Translate »