Bilde av Ingeborg Arvola
Ingeborg Arvola

Ingeborg Arvola er født i Honningsvåg i 1974 og har vokst opp i Sør-Varanger (Pasvikdalen) og Tromsø. Nå bor hun i Oslo. I flere av sine historier er handlingen fra Finnmark og Nord-Norge. Ingeborg skriver romaner både for voksne og barn. Selv sier hun: «Jeg er glad i fantasi og opplever at denne gleden er noe jeg deler med flere barn enn voksne. Å skrive på flere målgrupper gir meg flere bein å stå på. Det er en grunn til at jeg kan leve av å være forfatter. Jeg elsker å være barne- og ungdomsbokforfatter og skulle ønske jeg var en enda bedre voksenbokforfatter. Hvis noen skulle trekke en rød tråd gjennom bøkene mine, ville de helt sikkert nevnt det barnlige blikket på situasjoner, verden, venner, problemer, høyst elskede dyr. Og tilknytningen til nord.»

Ingeborg har samarbeidet med Samovarteateret som dramatiker, forestillingene «Vodka, vann og glasnost – en foxtrot for tre», «Bare et steinkast» og «Ung, ny og naken i helvetes drittbygda» er alle skrevet av henne.

I 2015 ga hun ut to bøker Neiden 1970 og Ryktet. Til sammen har det blitt seksten bøker, siden hun debuterte i 1999. I 2008 ble Ingeborg tildelt Havmannprisen for romanen Ingen dager uten regn, i 2004 mottok hun Cappelens jubileumspris i forbindelse med utgivelsen av romanen Forsiktig glass.

Translate »