Bilde av Kristin Storrusten
Kristin Storrusten

Kristin Storrusten måtte skrive, bare få det ut, da hun var i barsel og permisjon. Hun «løste» maktesløsheten sin på den mest personlige måten man kan, gjennom dikt. Små notater til seg selv på telefonen ble til diktsamlingen Barsel. Det er lett å kjenne igjen følelsene Kristin skriver om. Boken er mørk, morsom og setter en klissete syltetøyfinger på hvordan det er å være foreldre.

Barselomsorg engasjerer. Storrusten har presentert sitt forslag til ny ordning for barselpermisjon, en barselrevolusjon! Hun sier «Etter å ha engasjert meg politisk for barsel, tenker jeg stadig mer at samfunnsproblem skal løses på samfunnsnivå, ikke individuelt. Det er ikke din skyld at du ikke får til ammingen hvis du ikke får hjelp».

Kristin er mor, forfatter, styremedlem Landsforeningen Fødselsdepresjon og en av initiativtakerne til Landsforeningen 1001 dager. Hun er rådgiver i Norsk Bibliotekforening og en ellers aktiv blogger (om kongehuset, bøker og mye annet).

I 2017 var hun skjønnlitterær debutant, og har allerede rukket å trykke opp det tredje opplaget av Barsel. Diktsamlingen er av mange kåret til Årets beste! Kristin besøker bibliotek og festivaler over hele landet, og vi er så glade for at hun kommer til Finnlitt og Alta!

Translate »