Bilde av Levi Henriksen
Levi Henriksen

Levi Henriksen er forfatter, journalist og musiker, født i Kongsvinger i 1964. I 2002 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med novellesamlingen Feber. Det store gjennombruddet kom i 2004 med romanen Snø vil falle over snø som har falt. Den fikk god kritikk, vant Bokhandlerprisen og ble en publikumsfavoritt.  I år er Levi aktuell med ungdomsromanen Så lenge himmelen er over jorda. Kanskje kan det også bli en favoritt?

Levi skriver både skjønnlitteratur og sakprosa. Han har gitt ut noveller, romaner, ei ungdomsbok, lettlesbøker og poesi, med titler som Bare mjuke pakker under treet (2005), Alt det som lå meg på hjertet (2009), Dagen skal komme med blå vind (2011) og Postkort fra alle tings utkant (2012).  Lettleste romaner for voksne er Den aller siste mohikaner (2006), Trekkspilltvillingene (2007) og Lukten av propan om morgenen (2010).

Som nevnt er Levi Henriksen også musiker. Han har gitt ut musikk med bandet Babylon Badlands og med Thomas Mårud og bandet Bra landsens folk. Vi ser frem til den store avslutningskonserten lørdag kveld!

Translate »