Portrett av Ørjan Karlsson. Foto: Julie Pike
Ørjan N. Karlsson

Høypuls, action og storpolitikk i Kirkenes

Forfatter Ørjan N. Karlsson har en spennende bakgrunn fra Forsvaret, Forsvarsdepartementet, og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB). Han bruker sine erfaringer med internasjonale kriser i sitt forfatterskap, blant annet etter å ha ledet et kriselag i regi av EU etter tyfonen Haiyan på Filippinene, og jobbet i i Japan etter katastrofene i 2011. Når Karlsson skriver thrillere om storpolitikk, er det ekstra skummelt. For han tegner et veldig realistisk bilde av hva som kan skje.   

Hans nyeste bok «Hvit armada» handler om forholdet mellom Russland og Norge. Etter en eksplosjon i den russiske industribyen Nikel blir Kirkenes sentrum for en storpolitisk skandale. Men hva er det egentlig som skjer bak kulissene? Vi møter Frank Halvorsen og Ida Vinterdal fra Forsvarets spesialkommando, som vi kjenner fra flere av Karlssons bøker.  

Når Karlsson kommer til Kirkenes skal vi selvsagt snakke om Hvit armada.  Boken beskriver blant annet hvordan kaoset overtar det gamle sykehuset, hotellet og politistasjonen. Hvor virkelig er denne romanen? 

Ørjan N. Karlsson skriver både for voksne og ungdom, og har gitt ut over 15 bøker innen fantasy og thrillere. Karlsson sier selv at en rød tråd gjennom hans forfatterskap har vært hans fasinasjon for noir-stemningen. Vi gleder oss til å høre om hans univers! 

 

Translate »