Bilde av Sissel Horndal
Sissel Horndal

Sissel Horndal fra Mørsvikbotn er forfatter og illustratør, i tillegg til billedkunstner og grafisk designer. Hun har gitt ut flere bøker for barn Ei halspastillhistorie (1998), Eg er ikkje trøtt (2000), Himmelspringaren (2008), Historia om alfabetet (2014), Hokus pokus 1-2-3 (2014). Hennes siste bildebok, Sølvmånen kom vinteren 2016. Fortellingen har hentet inspirasjon fra den samiske eventyrverdenen, og er for skummel for de minste….

Som illustratør har hun flere ganger vært nominert til Nordisk råds litteraturpris – i 2015 sammen med Veikko Holmberg for boken Durrebjørnen og skuterløypa (2014). På Nordens nettsider står det at «Illustrasjonene løfter historien og er med på å styrke opplevelsen av en historie som lar klokskapen vinne til slutt.»

Sissel lager nydelige illustrasjoner, og når hun leser historien selv blir det nesten magisk, hun tilfører en ekstra dimensjon til historien. Det er en glede å fortelle at både barn og voksne kan glede seg til å høre henne lese på Finnmark internasjonale litteraturfestival.

Translate »