Bilde av Yrsa Sigurðardóttir
Yrsa Sigurðardóttir

Yrsa Sigurðardóttir (f. 1963) har beviselig evnen til å skrive grøssere som får anmelderne til å miste nattesøvnen. Sivilingeniøren fra sagaøya Island debuterte med en barnebok i 1998. Etter fem barne- og ungdomsbøker kom den første spenningsromanen i serien om politijuristen Þóra Guðmundsdóttir i 2005. Siden det har Yrsa skrevet over 10 krimromaner, og blitt oversatt til mer enn 30 språk.

Det er ikke direkte noe kosekrim Yrsa skriver. Hun er kjent for å komme med uvanlige drapsmetoder i sine romaner, og har påpekt at virkelighetens kriminalitet på Island er lav og drapene «kjedelige».

Den intense spenningen er ofte krydret med samfunnskritikk. «Jeg prøver å fortelle en god drapshistorie, men velger gjerne en underkategori som anoreksi eller alkoholisme.» Eller det kan handle om mobbing som i den nyeste norske oversettelsen, Syndsforlatelse (2018).

Syndsforlatelse er fjerde boken i den superpopulære serien om barnepsykologen Freyja og politimannen Huldar som etterforsker brutale mord i Reykjavik.

Yrsa Sigurðardóttir bor i sin fødselsby Reykjavik med familien sin.

Translate »