Therese Bakkevoll

Therese Bakkevoll kommer fra og bor i Tromsø. Hun har studert skriving ved Litterär Gestaltning i Göteborg og Forfatterstudiet i Tromsø, og jobber til daglig som miljøterapeut. Therese Bakkevoll ble norgesmester i poesislam i 2008, og har også hatt tekster på trykk i debutantantologien Signaler og i Nye nynorske noveller: Slutten på historia. Tallboy er hennes første roman, der historien om Tirpitz veves inn i hverdagen til en miljøterapeut på Åsgård psykiatriske sykehus.

«Det er alltid vanskelig å svare sjøl på hva det er man har skrevet. Men jeg håper jeg har skrevet en roman med noen interessante perspektiv om det eksistensielle og vanskelige ved å være menneske, om ensomhet, galskap, overskridelser og begjær. Og som stiller relevante spørsmål ved hvordan vi definerer friske og syke, og hvordan dagens psykiatri fungerer. Men først og fremst håper jeg folk syns det er en god bok».

Fra «Tidligere forfatterstudent Therese Bakkevoll debuterer med romanen Tallboy – Forfatterstudiet i Tromsø (forfatterstudietitromso.no)»

Foto: Marius Fiskum